Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | В ресторанта | Първи пътеводител за кулинарен туризъм издаде "Евро-Ток България"

Първи пътеводител за кулинарен туризъм издаде "Евро-Ток България"

Автор: Horemag

"Евро-Ток България" (Европейското сдружение на професионалните готвачи) реализира първи проект за изследване за издирване и съхранение на автентичното кулинарно наследство на област Ловеч, съобщиха от сдружението. Проектът стана възможен и благодарение на съдействието на областната администрация и администрациите на всички 8 общини в област Ловеч.

Резултатите са обобщени в книга, издадена от сдружението. За да предизвиква една туристическа дестинация интерес към своето кулинарно богатство, е задължително да присъства елементът на автентичност. Представянето на традиционни за региона ястия и напитки е в основата на добрия туристически продукт. Възможността един турист да се научи да точи баница, да опита пълнени чушки с боб, качамак, лучник, просеник или пък да стане свидетел на процеса на подквасване на истинско българско кисело мляко е оригинален начин да покажем част от нашата култура, смятат от "Евро-Ток България".





НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly