Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | В ресторанта | Рибни деликатеси и морски дарове в лятното меню на "Грандхотел София"

Рибни деликатеси и морски дарове в лятното меню на "Грандхотел София"

Автор: Horemag

Фотограф: Архив
"От дълбините на океана" е мотото на лятното рибно меню на "Грандхотел София". Ястия, приготвени от риба и морски дарове, представи на дегустация на терасата на ресторант ShadesofRed главният готвач ва "ГХ София" Жоро Иванов. Кралски скариди, миди и ципура го вдъхновиха за приготвяне на изискани специалитети. Освен представените ястия в летните месеци менюто на ресторанта ще се обогатява с различни видове риба и морски дарове, както и със специални предложения на главния готвач.

По време на събитието Жоро Иванов сподели някои тайни за приготвяне и консумиране на леки и здравословни ястия с морски дарове и различни видове риба. Той препоръчва приготвянето на риба и морски дарове по класически рецепти, тъй като месото на рибата е фино и ароматно. Необходимо е само да бъдат подчертани вкусовите качества на различните видове, за да се получи здравословен и лек рибен специалитет, каза шефът.

За повечето ястия с риба той препоръчва бели вина, но има случаи, когато можем да консумираме и червено вино. Меките танини и киселините в някои червени вина са подходящи за по-мазни видове риба, а вината с плодови нюанси допълват сладката натура на месото на рибите. Червен снапър, риба треска, сьомга, риба меч са само някои от видовете, с които може да се консумира червено вино. В основата на избора на вино към ястията е начинът на приготвянето й - печена на плоча, пържена, маринована или на пара.Дискусия1 коментар+
Анонимен потребител
от Шеф-готвач Анонимен, 07 март 2011, 12:20 1 Намирате този коментар за неуместен?

кви са тия глупости


НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly