Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини | Свят | Виенският хотел "Захер" отвори врати с обновени ресторанти

Виенският хотел "Захер" отвори врати с обновени ресторанти

Автор: Horemag.bg

Фотограф: архив
С напълно обновени ресторанти Rote Bar и Anna Sacher отвори врати след широкомащабна реставрация виенският хотел "Захер" ( Sacher), разположен в центъра на австрийската столица, съобщиха от хотела. Ресторантите са съответно с един и два "калпака" на авторитетния пътеводител Gault Millau. Реновиран е така барът Blaue Bar в хотела.

Реставрацията, продължила година и половина, приключи миналата седмица. По време на реставрацията в хотела е разширен лаунджът и напълно са обновени 149-те стаи и апартамента. На последния етаж са открити и апартаменти от новата категория Executive Suite с панорамни прозорци, просторни тераси и гледка към центъра на Виена.

Хотелът е основаван през 1876 година от Едуард Захер, син на създателя на оригиналната рецепта на тортата "Захер". Благодарение на добрата си локация в центъра на Виена с течение на времето хотелът се превръща в известно място за срещи на политици, артисти, бизнесмени и аристокрация, но не това е основната причина той да добие такава популярност. Известността му до голяма степен се дължи на тортата, създавана в него.

През 1832 г, на 16-годишния тогава чирак Франц Захер е поставена задача да направи специален десерт за изискани гости на министъра на външните работи Клеменс фон Метерних. Момчето създава торта, която се харесва на всички и от този момент нататък тя носи името "Захер". Оригиналната рецепта на тортата се пази от сладкарите на хотела и до днес, а популярността й  и постоянно нараства.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly