Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | Каберне на "Братя Минкови" се нареди измежду 800-те най-добри на планетата

Каберне на "Братя Минкови" се нареди измежду 800-те най-добри на планетата

Автор: Horemag.bg

Фотограф: STR
Каберне от собствените лозя на изба "Братя Минкови" се нареди измежду 800-те най-добри вина от този сорт на планетата, съобщиха от компанията.  MINKOV BROTHERS Cabernet Sauvignon бе наградено със златен медал на германския винен конукрс MUNDUSvini International Wine Award 2011.

Форумът се провежда за  единадесета година в германския град Нойщад, в него участие са взели 273-ма енолози, които са оценявали 6 028 вина от цял свят.

Вино от изба "Братя Минкови" за втора поредна година печели златен медал от това изложение,  миналата година награда е била присъдена на Шардоне от селекцията MINKOV BROTHERS, съобщи главният енолог на винарната Иван Бакалски. Отличието тази година е особено ценно за тях, тъй като немските дегустатори са изключително критични към вина, създадени от класически винени сортове, какъвто е каберне совиньон, разказва Бакалски. И допълни, че за да бъдат високо оценени, вината "Каберне" трябва да притежават плътен вкус и изразен характер. Той уточни, че винарната залага на контролиран добив от не повече от 580-610 кг/дка и оптимално натоварване на лозята.

Вече са обрани и първите масиви с каберне совиньон, а новата реколта е една от най-богатите за последните няколко години. Гроздето е с отлична зрялост и захарност, добавя още той.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly