Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | "Девин" ще развива марката Fresh на "Филикон" у нас и в Румъния

"Девин" ще развива марката Fresh на "Филикон" у нас и в Румъния

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Надежда Чипева
Двете водещи български фирми - производители на безалкохолни напитки "Девин" и "Филикон" сключиха дългосрочен договор за партньорство, съобщиха от компаниите. От този месец "Девин"ще се грижи за развитието на марката Fresh и пазарната й реализация в България и Румъния. Fresh e добре позната марка на българския пазар с богатата си гама от натурални сокове, нектари и напитки от плодове и зеленчуци. "Девин" ще дистрибутира и други продукти на Филикон.

"Радваме се, че си партнираме с Филикон, които са доказани в годините надеждни призводители на плодови  сокове и напитки. Марката "Fresh" има за цел да допълни нашето портфолио от висококачествени и здравословни напитки. Това партньорство е от голямо значение за нас и с помощта на него допълнително разширяваме лидерските си позиции в сегмента на безалкохолните напитки", заяви Цветан Лъжански, главен изпълнителен директор на "Девин" АД.

"Девин" АД е основана през 1992, пазарният й дял към момента е 34% (според Canadean Soft Drinks beverage report 2010) Дружеството се занимава главно с производство и продажба на вода и безалкохолни напитки и е официален дистрибутор на енергийната напитка Redbull и висококачествените натурални сокове Granini за територията на България. От 2008 г. "Девин" АД има собствен търговски офис и в съседна Румъния.

"Филикон-97" АД произвежда консервирани изделия, пюрета, натурални сокове и нектари и плодови напитки.  Изкупуването на екологично чисти плодове и зеленчуци е една от основните тенденции в развитието на фирмата.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly