Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | Сладолед от майчино мляко вече се предлага в лондонски ресторант

Сладолед от майчино мляко вече се предлага в лондонски ресторант

Автор: Horemag.bg

Логото на сладоледаджийницата подсказва, че предизвикателствата не са й чужди. <br /><br/>
Логото на сладоледаджийницата подсказва, че предизвикателствата не са й чужди.

Автор: Isecreamists
Ресторантът The Icecreamists  в артистичния лондонски Ковънт Гардън вече предлага сладолед, направен от майчино мляко, съобщи The Independent.

Заведението предлага десерта, наречен "Бейби Гага" по 14 лири порцията (около 16 евро).

Суровината за новия продукт се осигурява от Виктория Хайли - майка на осеммесечно бебе. Тя вече е доставила на The Icecreamists първия литър и половина мляко, от който са произведени 50 порции сладолед. Жената получава по 15 лири (18 евро) за всеки 10 унции (около 280 милилитра).

От заведението уверяват, че суровината е изследвана и е напълно безопасна.

Сладоледът, рекламиран като биопродукт,  е ароматизиран с мадагаскарска ванилия и лимонова кора и се сервира в чаши за мартини.

Бутиковият сладоледен салон, чието лого са череп и кръстосани кости - лъжици, не за първи път шокира потребителите с провокативните си идеи, пише  The Independent. Преди време там се сервираше мелбата Sex Bomb, която съдържаше стимуланти, между които гинко, а също коктейла Molotoffee със сладолед от  дулсе де лече.

Това не е първият случай, при който майчиното мляко се влага в ресторантска храна. Преди години подобни опити имаше в Klee Brasserie в Ню Йорк, където главният готвач използваше суровината за приготовлението на сирене и го сервираше върху канапе с фурми и унгарски пипер, припомня британското издание.





НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly