Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | Асоциация организира преки доставки от производители на биохрани

Асоциация организира преки доставки от производители на биохрани

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Георги Кожухаров
Биохраните заемат едва 1% от пазара на хранителни стоки в България. Приблизително същият е и процентът на земеделските земи, заети с този тип продукция. Това казва пред dariknews.bg  председателят на Българска асоциация "Биопродукти" Веселина Ралчева. Според нея обаче търсенето ще нарасне.
 
"Положението на България е съвсем различно от това на Германия, Швейцария, Австрия, Италия, Испания, които от години са поели по пътя на здравето и към грижата за бъдещите поколения и околната среда", казва Ралчева. По думите й в развитите страни пазарният дял на биохраните и заетите от тях агроплощи се движи между 8 и 15 на сто. Заради разминаването в България в повечето местни специализирани магазини за биопродукти преобладават вносните биохрани.

Експертът посочи, че  младите хора и особено майките са потребителската група, която е най-активна в търсенето. Асоциацията съдейства на връзките между производителите и потребителите, така че първите да не се заблуждават, че няма търсене, а вторите - че няма производство. "Тази година ще опитаме за пръв път да организираме доставки директно до потребителски групи, които се абонират за определен фермер или група фермери", каза Ралчева.Дискусия1 коментар+
Анонимен потребител
от колин Анонимен, 02 март 2011, 01:47 1 Намирате този коментар за неуместен?

как може да се абонира човек за такива доставки?


НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly