Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | "Черноморско злато" взе приза на потребителите на виненото изложение

"Черноморско злато" взе приза на потребителите на виненото изложение

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Асен Тонев
Конкурсът "Изборът на потребителя" се оказа най-оспорвания на изложението "Винария" в Пловдив, като широката публика отдаде предпочитанията си на вината "Розе каберне" и "Вила понта каберне совиньон и сира" на "Черноморско злато". Същата изба спечели и в групата на ракиите с "Бургас 63 лиценз", съобщиха от панаира.

Конкурсът беше организиран със съдействието на асоциацията "Активни потребители", а победителите бяха определени с гласовете на посетителите, които дегустираха продуктите.

Най-добър сред безалкохолните напитки се оказа фрешът "Портокали от Сицилия" на "Селскостопанска компания Колори ди Сицилия". Пчелният мед "Букет" на ферма "Бормалийски" стана победител в своята група, а при консервите бе отличена лютеница "Първомай" на "Булконс Първомай".

"Арабиккафе" на едноименната компания от Италия също бе сред победителите. С грамота си тръгна от изложението "Фудтех" и българското бяло саламурено сирене на "Ел Би Булгарикум". Сладките с нуга халва на италианската фирма "Дайс Долчиария" се оказаха най-предпочитани от посетителите на изложението в своята категория. Свинекомплекс "Голямо Враново-Инвест" впечатли потребителите със своята сурово сушена шунка. Сред призьорите бе и фирма "Краси и Сие" заради индийското кашу, което предлага на пазара.

Общо 26 български и чуждестранни компании спечелиха наградите в националните конкурси, организирани в рамките на изложенията "Винария", "Фудтех" и Хорека Пловдив". Те бяха отличени сред изложители от близо 20 държави, които участваха в трите прояви на Международен панаир-Пловдив, съобщиха от панаира.

Голямото отличие "Златен ритон"


бе присъдено на 6 вида вина, като най-висока оценка получи "Лева совиньон блан" на "Винекс" - Славянци.
С най-много отличия си тръгва "ЛВК Търговище" - общо 74, за което избата получи специален бонус от организаторите - 1000-литрова дървена бъчва.

В категорията за бутилирани ракии, взети директно от търговската мрежа, се открои един лидер - "Винпром Карнобат". В този раздел се състезават напитки, които всеки ден българинът слага на трапезата си, а не специално подбрани за състезанието, които после рядко излизат на пазара. В раздела злато не бе присъдено на нито един участник, но със сребро се окичиха "Карнобатска гроздова", "Карнобатска мускатова", "Карнобатска специална селекция" и "Кехлибар".

За първи път бе проведен конкурс за дизайн в два раздела – за експозиция и за опаковка. В първия призьори станаха щандовете на винарска изба "Телиш" по проект на архитект Цветелина Недикова, на "Винал" (архитект Тодор Василиев от Международен панаир-Пловдив) и на "Ангелос естейт" (архитект Тодор Босев). Голямата награда "Кристален тетраедър" отиде при "Винпром Пещера" и инж. Димитър Пулев.

В раздела "Дизайн на опаковка, етикет и рекламни материали" също имаше четири наградени фирми. Като най-стилни бяха определени етикетите на вино "Драгомир" с дизайнери Красимир Трифонов и Йордан Желев и на марка "Орехите" на фирма "Белла България" по проект на Юлиян Гълъбов. За бутилка и етикет грамота получи "Винпром Ямбол", който бе ангажирал дизайнера Джон Блекбърн за оформлението на Стралджанска мускатова ракия. Голямата награда бе за бутилка, опаковка, етикет и каталог на вино "Дионис", изработени от Йордан Желев за "Вини Сливен".

Радостно е, че нашите производители обръщат все по-голямо внимание на качеството на продуктите и на техния външен вид, коментира проф. Сашо Драганов, председател на Националната асоциация за дизайн и реклама, която организира надпреварата със съдействието на панаира.

Осем фирми стигнаха до финала в конкурса за иновативни продукти, представени на "Винария", "Фудтех" и "Хорека Пловдив". Това са "Биоглоуб Инвест", "Булконс Първомай", "Каза Белла Л.М.", "Милки Лаб" (Италия), "Фабрика цукиерница Коперник С.А." (Полша), "Новиз", "Георгиус Коурвоулис Електрик Протекшън" (Гърция), "Хюгин Сведа България".

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly