Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | Лондонски ресторанти свалят цените на скъпите вина

Лондонски ресторанти свалят цените на скъпите вина

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Лора Филева
Ресторантите в Лондон свалят цените на изисканите вина в опит да насърчат потребителите към по-голямо потребление на скъпи марки и да увеличат оборотите си, съобщи Ройтерс.

Веригата D&D намали цените на около 2 хил. вида първокласни вина с по над 50 лири за бутилка и състави Топ 100 на най-добрите цени, които ще важат до  14 март. Получихме изключително добра реакция на инициативата си в първите дни, коментира ръководството на веригата, която включва френския ресторант Coq D'Argent, ресторанта за английска кухня Paternoster и модерния Launceston Place, който е в първата петдесетица на лондонските ресторанти.

Доколкото промоционалната компания е ограничена във времето, това е сигнал за дългосрочна стратегия за намаляване на надценките, коментира Ройтерс като цитира  изпълнителния директор на веригата Des Gunewardena да казва: "Това не е изцяло алтруистична стъпка. Предпочитаме по-големите продажби пред по-високата надценка".

Примерът е последван и от други  лондонски заведения. Съсобственикът на луксозния ресторант Bob Bob Ricard Леонид Шутов коментира пред агенцията, че се надява клиентите да поръчват повече. В типичен ресторант намалението сваля около 20 лири на бутилка като за собственика това означава добър приход в брой, а за потребителя - отлична сделка, посочи той. От някои вина, от които в други заведения успяват да се продадат по 5-6 бутилки годишно, ние успяваме да пласираме по 1000 бутилки, казва Шутов и дава пример с  Pol Roger от реколта 1988, която струва в неговия ресторант  153 вместо 1000 лири.

По данни на лондонския клон на Международната асоциация за храни и напитки обичайната надценка на виното в ресторантите в британската столица е около 60 на сто.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly