Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки | Британски министър призова за по-малко сол и изкуствени мазнини в популярните храни

Британски министър призова за по-малко сол и изкуствени мазнини в популярните храни

Автор: Horemag.bg

Фотограф: Цветелина Белутова
Британският министър на здравеопазването Андрю Ланси призова ресторантите за бързо хранене да спрат да използват трансмазнини, да намалят съдържанието на сол в продуктите си и  да отбелязват калоричността им в менюто. След като постави същото изискване към ресторантите миналото лято, сега Ланси не обръща към производителите и търговците на попрулярни храни, между които McDonald's, Mars, PepsiCo и Pizza Hut, съобщават медиите на Острова.

Британското правителство настоява употребата на изкуствените трансмазнини да бъде спряна, а съдържанието на сол - намалено,  още до края на тази година.

Мерките и сроковете, посочени от министъра,  са само препоръчителни, но се подкрепят от неправителствени организации, пропагандиращи здравословен начин на живот, коментират медиите. Те са част от мерките за борба със затлъстяването, които предприемат здравните власти в страната.

Преди време самият Лансли коментира, че хората ще се самоограничават, ако знаят колко калории съдържа порцията, която поглъщат. Това щяло да принуди и готвачите да готвят по-здравословни храни или да намаляват порциите. Според изследване, посетителите на заведения, където са посочени калориите на храните и напитките, консумират средно 100 калории по-малко.

НОВ ОТГОВОР

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly