Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини

RSS

България

България няма да получи квота за производство на захар от цвекло (09/12/2011)

България не може да получи нова квота за производство на захар от захарно цвекло до 2014 г. Това съобщи днес в парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов. Прочети още...

Засилва се контролът на внасяните от Гърция картофи (09/12/2011)

Решение за засилен контрол на картофи и посадъчен материал за картофи с произход Гърция е взето на среща в Самоков между представители на Българска агенция по безопасност на храните, Национална асоциация на картофопроизводителите и кмета на Общината Владимир Георгиев, съобщиха от агенцията. Прочети още...

Subway България и Белла България с награди от Forbes (09/12/2011)

Веригата за бързо хранене зае второ място в категорията "Качество на продуктите"

Веригата за бързо хранене Subway България бе отличена за "Най-добър стартиращ бизнес" по време на церемонията по връчване на Бизнес наградите на Forbes България 2011, която се състоя вчера в хотел "Шератон". Компанията получи и награда за второ място в раздела "Качество на продуктите". Прочети още...

Бургаските пчелари демонстрираха качествата на тазгодишната продукция (08/12/2011)

В продължение на седмица бургаските пчелари демонстрираха предимствата на тазгодишната си продукция и разясняваха на своите съграждани, че медът е най-полезното и силно природно средство за борба с грипните вируси и подсилване на имунната система на човека, съобщиха от община Бургас. Прочети още...

Над 650 кг риба бракувани по Никулден (08/12/2011)

Над 650 кг риба са бракувани след проверки на Българска агенция по безопасност на храните, извършени между 1 до 6 декември т.г., съобщига от агенцията. Инспекторите са извършили общо 1392 проверки на местата за продажба на жива, охладена и замразена риба в цялата страна. Прочети още...

Mеждународно изложение на пчелни продукти започва на 14 декември във Видин (08/12/2011)

Двудневно международно изложение на пчелен мед, пчелни продукти и пчеларски инвентар се открива във Видин, съобщиха организаторите на проявата сдружение "България в Европа". Прочети още...

Статистиката отчете спад в производството и продажбите на храни през октомври (07/12/2011)

Магазините за хранителни стоки са реализирали с 1.9% по-ниски обороти през октомври 2011 г. спрямо същия месец на миналата година, съобщи Националният статистически институт. Спадът при продажбите на храни и напитки е по-нисък спрямо средния в търговията на дребно за периода - 5.2%. Прочети още...

12% спад в незаконната търговия с цигари (07/12/2011)

С 12% e спаднало потреблението на цигари, непредназначени за местния пазар, в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от Агенция "Митници", цитирайки данни от пазарно проучване на тютюневата индустрия, проведено от АC Nielsen в 26 български града в периода май-юни 2011 г. Въпреки това България остава сред най-високите нива в страните от ЕС. Прочети още...

Кулинарна академия HRC отличена за принос в развитието на кадри в кулинарното изкуство от БХРА (07/12/2011)

Специална награда за "Значителен принос за развитието и обучението на кадри в областта на кулинарното изкуство в България" бе връчена на Кулинарна академия HRC към Висше училище Международен колеж по време на церемонията по раздаване не годишните награди на БХРА. Прочети още...

Конфискуваха 22 тона негоден кашкавал от държавния резерв (06/12/2011)

22 тона кашкавал с изтекъл срок на годност е предаден за унищожаване в екарисаж от Българска агенция по безопасност на храните, съобщиха от агенцията. Прочети още...

12 т незаконно уловена риба конфискувана от началото на годината (06/12/2011)

Близо 12 тона незаконно уловена риба /калкан, червеноперки, шаран, толстолоб, сребриста каракуда, платика и други/ е конфискувана от началото на годината до края на ноември, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ по повод на професионалния си празник Никулден. Прочети още...

"Социалната мрежа на Шуменско" със сребро за ТВ реклама от Epica (06/12/2011)

За първи път в историята на фестивала български ТВ клип печели награда

"Социалната мрежа на Шуменско"стана първата българска телевизионна реклама със сребърно отличие на едни от най-престижните европейски награди за реклама - Epica, съобщиха от Карлсберг България. Прочети още...

Министър Найденов дари риба на сираци в Нови хан (06/12/2011)

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов дари риба и лакомства в дома за сираци на отец Иван в село Нови хан. Той осигури 40 кг. шарани за Никулден на 65 малчугани. Прочети още...

България е втори по големина износител на гъши дроб в ЕС (06/12/2011)

България измести прекия си конкурент Унгария и вече е вторият по големина производител на гъши дроб с 10.2% пазарен дял след Франция. Това казва в интервю за Капитал daily вицепрезидентът на борда на директорите на "Брезово" АД Херман Верстапен. Прочети още...

Софийски ресторант украси елха от бирени бутилки (06/12/2011)

Коледна елха направена от стъклени бутилки поставиха в ресторант в The Mall, съобщи dnevnik.bg. Прочети още...

Български програми печелят 9.5 млн. евро за промоция на мляко и вино в Русия, Бразилия и Китай (05/12/2011)

Една програма за промоция на вино и две за промоция на кисело мляко, бяло саламурено сирене и кашкавал е одобрила Европейската комисия (ЕК), съобщи Държавен фонд "Земеделие". Прочети още...

Заведения от Търговище, Шумен и Сандански са носители на годишните награди на БХРА в раздел "Ресторанти" (05/12/2011)

Търговище, Шумен и Сандански са градовете, в които отиват тазгодишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в раздел "Ресторанти". Прочети още...

Здравословното хранене в заведението - въпрос на креативност, а не на цена (05/12/2011)

Независимо от готовността на туристическите предприемачи да въведат принципите на здравословно хранене в ежедневната си дейност (, в повечето ресторанти (самостоятелни и част от хотелски комплекс) не се предлагат свежи плодове, сурови зеленчуци (цели или на големи късове). Прочети още...

UniCredit Bulbank - АНАЛИЗ И ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БАНКОВИ ПРОДУКТИ (05/12/2011)

UniCredit Bulbank предоставя възможност на всички регистрирали своя БУЛСТАТ, да тестват Безплатен онлайн бизнес анализ, който сравнява дейността на фирмите в даден сектор и предоставя възможност за финансови консултации с личен банкер. Прочети още...

Цените на храните са стабилни през ноември (05/12/2011)

Цените на хранителните стоки, продавани на едро, се запазват стабилни, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, цитирани от БТА. Прочети още...

Свят

Ресторант плюс конферентни зали – нов бизнес модел в Цюрих (23/11/2011)

В швейцарския град Цюрих в началото на декември ще отвори врати ресторант "Клаудс", съобщиха от ресторанта. Новият бизнес модел представлява съчетание на ресторант и конферентни зали. Прочети още...

Moet et Chandon продаде стогодишни вина (23/11/2011)

Компанията Moet et Chandon продаде на търг ексклузивна партида шампанско Grand Vintage, реколта 1911 г. , с начална цена 10 хил. долара. Търгът на стогодишните вина се проведе в Мелбърн, Австралия. Компанията, създадена още през 1743 г., е най-големият производител на шампанизирани вина в света. Прочети още...

Учени се надяват да създадат месо в епруветка догодина (22/11/2011)

Първото в света лабораторно създадено месо е на път да стане реалност, пише Reuters. Прочети още...

Британски шеф открива ресторант в Москва (22/11/2011)

Стартира телевизионно шоу и кулинарно списание

Известният британски шеф Джейми Оливър, който има реализирани няколко проекта в Европа и Австралия, възнамерява да реализира няколко проекта в Русия, съобщиха руските медии. Прочети още...

Известни лондонски готвачи приготвиха обяд за 5000 души от "храна за боклука" (21/11/2011)

Благотворителни организации и доброволци, заедно с кмета на Лондон Борис Джонсън предложиха безплатен обяд за 5000 души на площад "Трафалгар" в Лондон. Прочети още...

Шоколадова бира пуснаха в Чехия за Коледа (21/11/2011)

Шоколадова бира започна да произвежда една от най-старите пивоварни в Чехия. Създаденото през 1649 г. предприятие за производство на бира Měšťanský pivovar Strakonice, което се намира в град Страконице в Южна Чцехия, започна производството на две нови марки бира специално за коледните празници. Прочети още...

Доверието е най-важно в отношенията между ресторантьорски мениджъри и служители (18/11/2011)

Доверието е най-важният фактор, който влияе върху отношенията между ресторантьорските мениджъри и техните служители, установи изследване на Technomic. Прочети още...

Американска компания създаде безалкохолно уиски (18/11/2011)

Световната премиерата на първото безалкохолно уиски е този месец, съобщават от компанията производител - Arkay Beverages. Прочети още...

1 коментар

Сайтът Drinkify съветва коя музика с какво питие върви (16/11/2011)

Вече е достъпен сайт, който помага при комбинирането на музика с подходящо питие. Прочети още...

Потребители в САЩ са готови да платят повече за "устойчива кухня" (16/11/2011)

Всички обичат да се хранят навън, но колко от тях обръщат внимание на негативното влияние, което ресторантьорската индустрия оказва върху околната среда, пита restaurantnews.com. Прочети още...

Heineken и Coca-Cola ще купят още 41.2% от македонската "Pivara Skopje" (15/11/2011)

Heineken заедно с Coca-Cola Hellenic постигна споразумение да придобие 41,2% от акциите на съвместната им компания за напитки "Pivara Skopje", съобщава foodbev.com. Прочети още...

Франция се готви за празника на божоле нуво (15/11/2011)

Франция се готови за традициония праздник Божоле нуво – срещата на новото божоле. През ноември младото вино започва шествието си от южна Бургундия във Франция и целия свят. Прочети още...

Създаването на собствена марка алкохол е хит сред музикантите (14/11/2011)

Само тази есен две британски групи пуснаха собствени марки бира, съобщи сп. "Ню мюзикал експрес". Прочети още...

Световни топ-готвачи на "Светът на ароматите" в Напа вали, Калифорния (11/11/2011)

Дузина водещи шеф-готвачи от цял свят се събраха в Кулинарния институт на Америка (The Culinary Institute of America, CIA) в Сейнт Хелена, Калифорния, за да споделят своите виждания за нарастващата роля на традиционните храни в кулинариите на различни народи, научи ХОРЕМАГ от Джеф Люин, директор комуникации в академмията. В долината Напа в Калифорния се проведе 14-та международна конференция "Светът на ароматите". Прочети още...

Micheline Guide Deutschland 2012 увеличи броя на звездните ресторанти (11/11/2011)

Много сензации обещава току що излезлият на пазара справочник Michelin Guide Deutschland 2012 , твърдят съставителите му. Прочети още...

Шестима топ-готвачи ще готвят заедно на гастрономичен фестивал във Виена (11/11/2011)

Шестима европейски топ-готвачи, притежатели на звезди Мишлен, ще се съберат на 1 декември за "звездно" готвене във Виена. Те ще приготвят заключителната гала-вечеря на Шестия гастрономичен фестивал Stars, Food &Art в петзвездния хотел Sofitel Vienna Stephansdom, съобщиха от хотела. Прочети още...

Чешките ресторантьори - против забраната за тютюнопушене в заведенията (11/11/2011)

Правителството на Чехия разглежда законопроект за забрана на тютюнопушенето на обществени места, и въпреки че новите правила още не са приети, собствениците на ресторанти и барове вече се обявиха против тях. Прочети още...

1 коментар

Аромати ще заместват солта и захарта във вредните храни (09/11/2011)

Хранителната индустрия може да направи вредните продукти по-малко вредни чрез влиянието на миризмите, които въздействат на мозъка и създават фалшиво усещане за по-силен солен или сладък вкус, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел". Критиците обаче остават скептични. Прочети още...

Намаление до 72% за безработни предоставят ресторанти от най-висока класа в Испания (08/11/2011)

Собственици на три ресторанта от премиум класа в Испания обединиха промоционална кампания с грижа за сънародниците си, останали без работа във време на криза, съобщи агенция Europa Press. Прочети още...

Nestlé ще набавя лук от Африка за продуктите си Maggi (04/11/2011)

За първи път Nestlé ще използва лук, произведен в Африка за продуктите си с марка Maggi, съобщава foodbev.com. Прочети още...

Предишна | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Следваща

Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly