Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Новини

RSS

България

13,5% е ръстът на селскостопанското производство според статистиката (20/12/2011)

С 13,5% се е увеличило производството на селскостопанска продукция в сравнение с миналата година по данни на Националния статистически институт. Прочети още...

В хотелите и ресторантите разходите за труд нарастват с 8% (20/12/2011)

Разходите на работодателите за труд в хотлиерството и ресторантьорството през третото тримесечие са нараснали с 8% спрямо същия период на миналата година, съобщи Националният статистически институт. Индексът отчита разходите на компаниите за един отработен час. Прочети още...

Боровец открива сезона с огнено шоу и кулинарна дегустация (20/12/2011)

Майстор-готвачи ще демонстрират уменията си при откриването на новия ски сезон в курорта Боровец, съобщи БТА, позовавайки се на информация на концесионера "Бороспорт". В курорта ще има специален дегустационен център, където готвачите ще приготвят разнообразни ястия, а гостите на курорта ще могат да опитат различни храни и напитки. Прочети още...

Коледно изложение на медни продукти организира асоциацията на пчеларите (19/12/2011)

Коледно изложение на пчелен мед и пчелни продукти бе организирано днес пред сградата на Министерство на земеделието и храните в град София. Прочети още...

1 коментар

13 млн лв субсидии за хранителната и горската промишленост (19/12/2011)

Субсидии от близо 13 млн. лв. ще подкрепят проекти в хранително-преработвателната и горската промишленост, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Финансирането ще подпомогне 35 предприятия, чиито инвестиции са предимно в секторите месо, мляко и преработка и маркетинг на горски продукти. Прочети още...

Агенцията по рибарство е с нов директор (19/12/2011)

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е с нов изпълнителен директор. Това е Драгомир Господинов, съобщи пресцентъръ на Министерството на земеделието и храните. Досега той беше зам.-директор на Държавен фонд "Земеделие" и отговаряше за Техническия инспекторат. Прочети още...

Обредна трапеза представят в музея в Благоевград (19/12/2011)

Открит урок за представяне на обредна трапеза и за изработване на сурвачки ще има днес в Регионалния исторически музей в Благоевград, съобщи БТА, позовавайки се на общинската управа. Прочети още...

Цените на храните остават стабилни преди Коледа (19/12/2011)

Седмица преди Коледа цените на хранителните стоки на едро остават стабилни. Индексът на тържищните цени /ИТЦ/ се повиши леко до 1,980 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Прочети още...

Ресторант "Капитан Кук" спечели международна награда (15/12/2011)

Рибният ресторант "Капитан Кук" спечели награда за "Най-добър евро-средиземноморски рибен ресторант за 2011 година" присъдена от Балканския алианс на хотелските асоциации, съобщи Българската хотелиерска и ресторантьорска асоцициация (БХРА). Прочети още...

Квотата на България за улов на калкан се запазва (15/12/2011)

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов е успял да убеди еврокомисаря за морско дело и рибарство Мария Даманаки, че България и Румъния правят всичко възможно за запазване на популациите на калкан и цаца в Черно море, съобщи пресцентърът на министерството. Прочети още...

2011 е най-тежка за хранителния бранш, смята председателят на Съюза на хлебарите и сладкарите във Варна (15/12/2011)

Като най-тежката година за хранителния бранш оценява 2011 г. Иво Бонев, председател на Съюза на хлебарите и сладкарите във Варна. Кризата се е отразила изключително тежко на сектора, казва той пред Радио "Фокус"-Варна. Прочети още...

Изложба обредни хлябове открива Националният етнографски музей за Коледа (14/12/2011)

Изложбата на обредни хлябове за Коледа се открива на в залите на Националния етнографския музей при БАН. Прочети още...

Eлена залага на кулинарния туризъм (14/12/2011)

Кулинарно-дегустационният туризъм е едно от двете основни направления за развитие на туризма в община Елена Прочети още...

740 кг. хранителни продукти са бракувани след проверки на Българска агенция по безопасност на храните (13/12/2011)

4 обекта са с временно преустановена дейност, а 740 кг. хранителни продукти са бракувани след проверки на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) в периода от 5 до 9 декември, съобщиха от агенцията. Прочети още...

Започва второто издание на "Марка за италианско гостоприемство" (13/12/2011)

Италианската търговска камара в България представя второто издание на проекта "Италианско гостоприемство" - сертифициране на италианските ресторанти по света с марка за италианско качество. Прочети още...

Агенцията по храните откри офис във Велико Търново (12/12/2011)

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри офис на Българската агенция по безопасност на храните във Велико Търново. Този офис обединява всички звена на Агенцията по храните. Прочети още...

Намалява износът на традиционни български зеленчуци (12/12/2011)

Износът на традиционни български зеленчуци значително е намалял през първите осем месеца на годината, въпреки че като цяло по данни на земеделското министерство за състоянието на сектора - експортът се увеличава, съобщи Капитал. Прочети още...

Онлайн бюлетинът увеличава клиентите по празниците (12/12/2011)

Времето около празниците е перфектен момент за промотиране на вашето заведение, пише restaurantnews.com. Прочети още...

До 21 декември продължава подборът за участие в "Bocuse d’Or Europe" (12/12/2011)

На състезанието ще бъдат допуснати 16 отбора / кандидат и асистент/, които трябва да подадат документите за регистрация на www.bapc.bg. Одобрените кандидати ще бъдат обявени до седмица след крайния срок. Прочети още...

Ямбол обяви "Белла България" за инвеститор на годината (12/12/2011)

Областният съвет за развитие на Ямбол обяви "Белла България" за "Инвеститор на годината", съобщиха от компанията. Прочети още...

Свят

Шоколадови шедьоври ще бъдат представени в Шанхай (07/12/2011)

Копия на произведения на изкуството, изготвени изцяло от шоколад, ще бъдат изложени в шанхайския Центъра за хималайското изкуство (Himalaya Center). На 12 декември там ще бъде открит тематичният парк World Chocolate Wonderland, който ще е отворен за гостите до 12 февруари 2012 г., съобщи www.chinatravel.com. Прочети още...

Най-големият ресторант във Великобритания отвори врати (07/12/2011)

Първият от планираните във Великобритания осем супер-ресторанта отвори врати в Бристол преди дни, съобщи вестник "Гардиан". Прочети още...

Гордън Рамзи пусна руска версия на Hell’s Kitchen (06/12/2011)

Руска версия на култовото шоу на Гордън Рамзи стартира на един от телевизионните канали в Русия. Премиерата бе на 5 декември. Прочети още...

Повече от век мидите приготвени в брюкселския "Chez Leon" не губят своята популярност (06/12/2011)

Ресторантът Chez Leon, намиращ се в Брюксел има 110-годишна кулинарна история и до някаква степен това го превръща в институция и своеобразен обект на гурме-поклоничество, пише Reuters.com. Прочети още...

Парижки ресторанти отварят вратите си за кулинарни обучения (05/12/2011)

Restolib - компания за готварски курсове във Франция отваря вратите на големи парижки ресторанти, за всички посетители, които искат да усвоят кулинарни техники и умения - от готварски курсове за деца, през дегустации на вина, до обучение по етикет, съобщи restolib.fr. Прочети още...

DietDetective класира авиокомпаниите с най-здравословно меню (05/12/2011)

Air Canada и Virgin America са най-добрите авиокомпании за тази година според качеството на храната, която предлагат по време на полет, пише dietdetective.com. Прочети още...

Кран Монтана подготвя гурме ваканция за скиорите (05/12/2011)

Швейцарският кантон Вале подготви за гостите си ваканция за гурме туристи, съобщиха от туристическата организация на Швейцария. През целия сезон в курорта ще работи един от най-известните шефове на Европа, който е готов да докаже на всички желаещи, че в планинските ресторанти могат да намерят нещо повече от фастфуд. Прочети още...

Сладкари от Шанхай надскочиха пет пъти досегашния рекорд за най-дълга торта (02/12/2011)

Пет пъти по-дълга торта, отколкото беше досегашният рекорд в книгата "Гинес", създадоха сладкари от Шанхай. Прочети още...

Международна конференция за винен туризъм започва на 30 януари в Италия (01/12/2011)

Четвърто издание на международната конференция и уъркшоп за винен туризъм "IWINETC" ще се проведе от 30 януари до 2 февруари 2012 г. в Перуджа - Умбрия, Италия, съобщи www.iwinetc.com Прочети още...

Париж откри сезона на намаленията (01/12/2011)

Маркетинговата кампания Shopping by Paris започва днес във френската столица и ще продължи дълго след коледните празници - до края на януари. Прочети още...

Китайска баскетболна звезда пуска своя марка вино (30/11/2011)

Китайската звезда от НБА Яо Мин пусна на пазара първите бутилки от колекцията си вина с марката Яо Мин, съобщи БТА. Прочети още...

Токио запазва титлата "Световна гурме столица" (30/11/2011)

Токио запази титлата - "Световна гурме столица", след като днес гидът "Мишлен" присъди на ресторантите в града повече звезди, отколкото на всеки друг, съобщи Reuters. Прочети още...

Китайски сладкари се подготвят да направят 888-метрова торта (29/11/2011)

Сладкарите от шанхайския хотел Pudong Shangri-La планират да постигнат рекорд, достоен за "Гинес" като приготвят най-голямата торта в света. Прочети още...

Испански топ-готвач ще демонстрира техники от молекулярната кухня (29/11/2011)

Интересни техники от молекулярната кухня ще покаже известният испански готвач Ален Девахиве Толоса по време тридневен семинар, който започва днес в Лимасол, Кипър. Прочети още...

Жозе Барозу изтъкна приноса на пивоварите за постигане целите на "Европа 2020" (25/11/2011)

На годишна среща на "Пивоварите на Европа" председателят на Европейската комисия Жозе Маноел Барозу призова за "разумно регулиране" с цел стимулиране на растежа, съобщиха от Съюза на пивоварите в България, който е член на европейската организация от 2008 г. Прочети още...

Хотелиери твърдят, че минибарът е генератор на рекордни загуби (25/11/2011)

Хотелите губят пари от това, че поставят минибар в стаите си, защото туристите обикновено се притесняват от няколко пъти по-високата цена на продуктите в него, пише "Индипендънт". Прочети още...

Мобилни ресторанти превземат улиците в САЩ (25/11/2011)

Мобилни ресторанти са превзели улиците на големите градове в Съединените щати, но срещат яростна съпротива от страна на традиционните "неподвижни" ресторанти, съобщи newyork.cbslocal.com. Прочети още...

Вечеря за 25 000 души организират в Тексас за Деня на благодарността (24/11/2011)

Всяка година празникът се отбелязва в 4-ят четвъртък на ноември.

За 32-ра година по традиция в Сан Антонио, Тексас се провежда една от най-големите вечери за Деня на благодарността в САЩ, пише Reuters. Прочети още...

Виенските кафенета влязоха в списъка на ЮНЕСКО (23/11/2011)

Виенските кафенета бяха официално включени в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, предава АФП. Прочети още...

Сомелиер на солта помага на гостите да изберат подходяща сол към ястието (23/11/2011)

Необичайна длъжност въведоха в курорта-резерват Desert Island Resort & Spa by Anantara в Абу Даби. В курорта вече имат гуру на солта – своеобразен сомелиер, който помага на гостите да изберат най-подходящата сол за ястието, което поръчват. Прочети още...

Предишна | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Следваща

Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly