
БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.
|
В ресторантаБрой: 64 - 2009
Казват, че разликата между обикновеното пиво и живото е, както между натуралния сок в кутия и прясно изцедения. Затова не е чудно, че през последните години живото пиво печели все повече почитатели. Прочети още...
|
|
Според шефа на пекарната в "Риц" хлябът трябва да следва фантазията на създателя си
Кристоф Борда е само на 30 години. Те обаче в никакъв случай не са бариера за самочувствието му на истински шеф, което той с удоволствие демонстрира. След четири години като помощник на главния готвач в кухнята на парижкия хотел "Бристол" през 2007 г. Борда започва работа като шеф в пекарната на прочутия "Риц" на не по-малко прочутия с бижутерските си бутици парижки площад "Вандом". Прочети още...
|
|
Брой: 63 - 2009
Само преди година наличието на тераса или лятна градина в ресторанта изглеждаше онази екстра, която през летния сезон привлича клиенти и увеличава оборота. Местата там се запълваха бързо и нямаше липса на желаещи да поседнат поне на чаша бира и приятен разговор Прочети още...
|
|
През XVIII и XIX век пастата била храна на обикновените хора, които я консумирали с ръце. Когато обаче била изобретена вилицата, пастата се превърнала в храна и на кралските величия, тъй като, използвайки вилицата, те могли да я консумират, без да губят част от своето достойнство. Прочети още...
|
|
Нов туристически продукт са разработили френски експерти по поръчка на Държавната агенция по туризъм (ДАТ). Осем винени маршрута, обхващащи основните винопроизводителни райони в България, предлагат Клод Самсон – енолог, и Паскал Тето – маркетинг специалист в областта на лозята и виното. Прочети още...
|
|
В края на юни тръгна първият износ на вина на "Винпром Русе" за Япония. Пробивът се дължи на особения интерес и високата оценка на вината на президента на Японската асоциация на сомелиерите и председател на Международната асоциация на сомелиерите (A.S.I.) Прочети още...
|
|
Брой: 62 - 2009
Кризата се стовари върху ресторантите въпреки неписаното правило, че последното, от което хората се отказват в тежки времена, е удоволствието от добрата храна и напитки в приятелска компания. Прочети още...
4 коментара
|
|
Всеки сезон има своите кулинарни особености и това важи и за десертите. Водещи сладкари от цял свят са единодушни, че лятото е времето на леки и здравословни десерти, въпреки че трудно си представяме съчетанието на думи като десерт и здравословно. Прочети още...
|
|
Ако винените дегустации за кратко набраха скорост в България и се превърнаха в нещо обичайно, дегустациите на бира най-често все още са привилегия единствено на специалистите. Прочети още...
|
|
Понякога често задаваният въпрос какво да сготвим – свинско, телешко или пиле, може да има и доста нетрадиционен отговор, например патешко. Ето защо приготвянето на патешко месо може винаги да се използва, когато решите да експериментирате или пък да изненадате с нещо ново и оригинално. Прочети още...
2 коментара
|
|
Трето издание на Фестивала на горнооряховския суджук се проведе в края на май в Горна Оряховица. Прочети още...
|
|
В рамките на изложението се проведе началният етап от първия бариста шампионат в страната Прочети още...
|
|
Брой: 61 - 2009
Ако някога сте си представяли готварството като скучно занимание, затворено между стените на кухнята, срещата с Робин Вилареал, директор на кулинарната академия HRC, ще ви изненада също както изненада и мен. Прочети още...
1 коментар
|
|
Само преди няколко месеца изгоря до основи ресторант в Пловдив. Събитието се нареди сред най-четените новини за деня, но бързо се забрави. Впоследствие стана известно, че основна причина за избухването на пожара е замърсената вентилационна инсталация. Прочети още...
|
|
В ресторанта, който преди всичко останало е място за хранене, има няколко елемента от обзавеждането, които в страните с развито ресторантьорство се смятат за най-значими: оборудването на кухнята, чиниите, чашите и, разбира се, приборите. Прочети още...
|
|
Помело е един от сравнително новите екзотични продукти, които се появиха отскоро на българския пазар – вносът е от 2006 г. Макар и да не са твърде познати на родния потребител, някои от висококатегорийните хотели вече ги използват в кухнята. Прочети още...
4 коментара
|
|
На 15 и 16 май за втори път се проведе състезанието за Националната кулинарна купа. Събитието се проведе в рамките на Международния панаир в Пловдив. Организатор беше Българската асоциация на професионалните готвачи. Прочети още...
|
|
Брой: 60 - 2009
Безспорно лятото е сезонът на сладоледа, а в последните години предпочитанията са към не кой да е сладолед, а към така наречения бутиков сладолед. Става въпрос за онези апетитно изглеждащи лакомства с десетки вкусове и добавки като плодове, ядки, парчета шоколад и други. Прочети още...
|
|
Близо 50 участници и 200 посетители намериха пресечни точки на бизнеса си на среща-договаряне "Храни и напитки за туризма", което се проведе на 14 и 16 април в курортите Златни пясъци и Слънчев бряг. За шеста поредна година то срещна две страни на бизнеса – туристически обекти (хотели, ресторанти, заведения, търговски обекти) с производители и търговци на храни и напитки. Прочети още...
|
|
Брой: 59 - 2009
Нямаше изключения. Професионалните готвачи, събрали се у нас от цяла Европа, бяха единодушни – "Концепции 2009" е наистина полезен форум, чудесно организиран и с голямо бъдеще. Прочети още...
|
|
Предишна | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Следваща
Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.
|