Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | В ресторанта

В ресторанта

Брой: 69 - 2010

Зелените ресторанти (28/06/2010)

Случвало ли ви се е да се разхождате из някой европейски град и да видите някое от онези симпатични малки ресторантчета, със зеленина на входа, стилен и модерен, но и уютен интериор и интересно, но засищащо меню, изписано с тебешир на дъска? Те се познават отдалече и определено могат да се нарекат новата вълна в храненето. Прочети още...

2 коментара

Верижна реакция (28/06/2010)

Стане ли въпрос за верига хотели или цял курорт, независимо дали принадлежат на един собственик, или се менажират от една компания, въпросите на здравословното хранене се разглеждат на качествено друго равнище. Прочети още...

Сладки спомени (28/06/2010)

Каква e разликата между сватбените торти и тези, които се правят по други поводи? Какви са проблемите, с които се сблъскват сладкарите днес? Прочети още...

Брой: 68 - 2010

Брой: 67 - 2010

Още една концепция (02/03/2010)

Зони за забавление с музика на живо, лате арт и оригинални кафе-сладкиши – това е концепцията, на базата на която варненската компания "Ян кофи брейк груп" възнамерява да развие верига от 15 заведения в България в следващите пет години. Прочети още...

Морковът – сред кулинарните любимци (02/03/2010)

Безспорно един от любимите зеленчуци за всеки готвач е морковът, не само заради бързото му приготвяне, но и заради лесното му съчетаване с много други продукти, както и доброто му взаимодействие с различни видове подправки. Прочети още...

Брой: 66 - 2009

Клиентите са доволни от обслужването (14/12/2009)

Хигиената и квалифицираната работна ръка с професионални умения за обслужването на клиентите са основни проблеми на варненските ресторанти. Това показва проучване на студенти от Колежа по туризъм във Варна сред 25 заведения в града от пет типа – ресторанти, пицарии, заведения за бързо хранене, кафе-сладкарници и нощни заведения. Прочети още...

3 коментара

Технологичният проект (14/12/2009)

И така, намерили сте си подходящо помещение и сте решили да отворите... впрочем съвсем не е важно какво точно – ресторант, кафетерия, пицария или бар. Във всички случаи ще се нуждаете от технологичен проект. Прочети още...

С чаша и вилица (14/12/2009)

За първи път и в България почитателите на телешкото могат да се насладят на автентичен "асадо" стек – от аржентинско телешко месо и приготвен по традиционна южноамериканска технология на скара. Деликатесът вече може да бъде опитан в новооткрития ресторант Asado в столичния кв. Лозенец. Прочети още...

Пътуващи готвачи събират тайните на световната кулинария (14/12/2009)

Двама готвачи, една камера и кeмпърван. Така започва един проект, наречен Cucina del Mundo. Йоханес и Фалко, двама млади германски готвачи, пътуват из света, опознавайки кухните на различни региони в Европа. Прочети още...

Коледните сладки – кулинарната зимна усмивка (14/12/2009)

Коледните празници, както всеки друг празник, си имат своите най-ярки представители в кулинарното меню. Може би най-емблематичните и предпочитани са коледните сладки и десерти. Прочети още...

Брой: 65 - 2009

Колко даваш за този стек? (09/11/2009)

Моделът "Плати колкото искаш" набира сила по целия свят

Наскоро присъствах на дискусия между собственици на ресторанти и кръчми в региона на Централния Балкан, които се оплакваха от кризата и липсата на клиенти. Прочети още...

Купи-продай (09/11/2009)

Кризата увеличи броя на ресторантите, обявени за продажба, и намали броя на потенциалните купувачи. В същото време ресторантите до голяма степен се адаптираха към новите икономически условия и успяха да открият подходящата схема за оцеляване. Прочети още...

Картофът — кулинарният роб и господар (09/11/2009)

Наред с ориза, пшеницата и царевицата картофите са едни от най-разпространените на планетата хранителни продукти. Според историческите източници първите ядливи картофи са култивирани от индианците в Перу още преди 7000 години, а инките дори са имали мерни единици за време, базирани на времето за готвене на картофите. Прочети още...

Предишна | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Следваща

Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly