Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Тема на броя

Тема на броя

Брой: 72 - 2010

Брой: 71 - 2010

Настъпление на веригите в Европа (29/10/2010)

Битката е за източноевропейските страни

Бързото развитие на държавите от Източна Европа ги прави атрактивни за международните хотелски вериги. Те все повече се фокусират върху тази част на света, където са представени значително по-слабо. Основна причина са практически изчерпаните възможности за ръст на американския континент, където веригите контролират над две трети от пазара. Прочети още...

Щастие с чужди ръце (29/10/2010)

Рано или късно пред всеки собственик на хотел - вече действащ или такъв, който тепърва ще се строи, изниква въпросът как да управлява собствената си рожба. Дилемата е дали да се нагърби сам и със собствени сили да я отгледа, учейки се в движение как се управлява хотел, или пък да се възползва от чуждия опит и да предаде управлението в чужди ръце, например на известни международни хотелски оператори като Marriott International, Rezidor Hotel Group Hilton Worldwide и др., спестявайки си свързаните с това болезнени уроци. Прочети още...

Искрен Миланов: Независим не означава безотговорен (29/10/2010)

Да бъдеш почтен с клиента е най-важният фактор за създаването на бранд

Кога собствениците на хотели взимат решение как ще се управлява хотелът им? Има ли един-единствен отговор дилемата "верига или независим хотел"? Какви са предимствата и недостатъците на двете форми на управление? За всичко това разказва пред HoReMag Искрен Миланов, един от собствениците на софийския хотел "Метрополитън". Прочети още...

Петя Славова: Хотелът трябва да се управлява от професионалисти (29/10/2010)

Каква е успешната формула за управление на хотела? Франчайзинг, договор за мениджмънт или може би собствено управление? За това разговаряме с председателя на съвета на директорите на "Феста холдинг" и собственик на веригата "Феста хотели" Петя Славова, която има опит и с трите форми на управление. Прочети още...

Брой: 70 - 2010

Деян Колев, ас. на генералния мениджър на "Мелиа Гранд Ермитаж": По-гъвкаво, по-качествено, по-евтино (04/08/2010)

Инвестицията в собствено перално стопанство е много сериозна, тъй като след разходите за закупуване на професионални машини следващото голямо перо е персоналът. Прочети още...

1 коментар

Гаранция за качество и сигурност (04/08/2010)

Какви са предимствата на собственото перално стопанство и как се осигурява неговата ефективност, попитахме Милен Димитров от FPI Hotels & Resorts Прочети още...

Често задавани въпроси (03/08/2010)

Отговорите дава Ангел Боев, експерт от "ЕкоЛаб"

Отговорите дава Ангел Боев, експерт от "ЕкоЛаб" Прочети още...

Линдстрьом - добрата алтернатива (03/08/2010)

Компанията "Линдстрьом" съществува от 1848 г. Типично скандинавска семейна фирма, тя вече четвърта генерация се управлява от една фамилия и предлага услуги в сферата на хигиената - подсигуряване, поддръжка, контрол на качеството и администриране на работно облекло, или с други думи лизинг на работно облекло. Прочети още...

Клаус Воверайт: София е много добър град за туризъм (22/07/2010)

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Берлин Клаус Воверайт присъстваха на откриването на статуя на мечето Buddy Bear. Прочети още...

Брой: 69 - 2010

Най-големият "хотелиер" във Франция (28/06/2010)

Селският туризъм е симпатичен на всички, но сякаш просто не го взимат насериозно. Малки обекти, малко туристи, малки обороти... Да, но много малки неща могат да направят нещо много голямо и доказателство за това е френската мрежа за настаняване Gîtes de France – най-големият "хотелиер" на Франция с над 290 000 легла, който посреща над 2 милиона туристи годишно. Прочети още...

Зелената политика е маратон, а не спринт (28/06/2010)

Зелената политика не е само приоритет на селските къщи за гости, тя може да се прилага и в големите и луксозни хотели. Доказателство за това е веригата "Хилтън", която има целенасочена политика в тази област от години. Прочети още...

Пасивните къщи: нова екоконцепция (28/06/2010)

Един ден Режис Маркон, наследствен ресторантьор в Сен-Боне-Льо-Фроа в красивата френска провинция Оверн, близо до Лоара, решава, че кухнята в семейното бистро в селото е твърде тясна за идеите и концепциите му. Прочети още...

Пионерът "Моравско село" (28/06/2010)

Семеен хотел "Моравско село" в местността Предела между Пирин и Рила е първият и засега единствен сертифициран биохотел у нас. Прочети още...

Биопродуктите – бялата лястовица в чинията (28/06/2010)

В много краища на света и Европа биопроизводството и туризмът вървят ръка за ръка. Прочети още...

Зелена къща 2010 (28/06/2010)

В рамките на конференцията "Франция - България: Дестинация зелен туризъм" бяха връчени и тазгодишните сертификати "Зелена къща" на обектите, покрили критериите, както и номинациите на обектите, които са близо. Прочети още...

Устойчиви брегове (28/06/2010)

Строгият френски закон за крайбрежието позволи да се избегне бетонирането на френските брегове, без същевременно да пречи на туризма, казва експертът от френската Консерватория за крайбрежието Пиер Бyжан. Прочети още...

Брой: 69 - 2010

Ограничаване на щетите (28/06/2010)

Екотуризмът набира все по-голяма популярност, но трябва много да внимава, за да не повтори грешките на масовия туризъм, казва Жан-Пиер Ламик, който има 25-годишна практика в областта на културния и приключенския туризъм и е съорганизатор на френския Национален форум за отговорен туризъм. Прочети още...

Предишна | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Следваща

Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly