Регистрация

БРОЙ 77 ОТ ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Начало | Храни и напитки

Храни и напитки

Лондонски ресторанти свалят цените на скъпите вина (24/02/2011)

Ресторантите в Лондон свалят цените на изисканите вина в опит да насърчат потребителите към по-голямо потребление на скъпи марки и да увеличат оборотите си, съобщи Ройтерс. Прочети още...

Износът на вино е нараснал с 10% през 2010 г. (24/02/2011)

Износът на вина през миналата година бележи ръст от 10% спрямо 2009 г., съобщи изпълнителниятдиректор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев на международното изложение "Винария" 2011 г., което започна вчера в Пловдив. Прочети още...

Най-после стъпки за защита на ракията като национална напитка (23/02/2011)

България ще поиска от ЕС гроздовата ракия да бъде призната за традиционна напитка, което ще позволи да се облага с по-нисък от минималния акциз. Това реши днес правителството. За идеята се говори от няколко месеца като земеделското министерство вече е готово с доклад за традиционния характер на ракията. Прочети още...

Ален Дюкас издаде пътеводител на "вкусния" Париж (23/02/2011)

Големият френски шеф Ален Дюкас издаде пътеводител с най-добрите места за хранене във френската столица, озаглавен "Обичам Париж, моят вкусен Париж на 200 адреса". Прочети още...

Британски министър призова за по-малко сол и изкуствени мазнини в популярните храни (22/02/2011)

Британският министър на здравеопазването Андрю Ланси призова ресторантите за бързо хранене да спрат да използват трансмазнини, да намалят съдържанието на сол в продуктите си и да отбелязват калоричността им в менюто. След като постави същото изискване към ресторантите миналото лято, сега Ланси не обръща към производителите и търговците на попрулярни храни, между които McDonald's, Mars, PepsiCo и Pizza Hut, съобщават медиите на Острова. Прочети още...

Спадът в потреблението на безалкохолни напитки е 7.5% през 2010 г. (22/02/2011)

Със 7,5 на сто е намаляла консумацията на безалкохолни напитки през 2010 г. спрямо предходната, съобщи асоциацията на производителите им. Кримата продължава да се отразява на всички продукти на този пазар с изключение на студения чай с ръст от 17,5 на сто, като общата консумация е достигнала 26 млн. литра. Прочети още...

18 топ-готвачи демонстрират майсторството си на "Концепции-2011 (22/02/2011)

Осемнадесет топ-готвачи от чужбина и България участват в двудневния кулинарен форум "Концепции 2011", който започва днес в софийската зала "Рейнбоу Плаза". Прочети още...

1 коментар

Собственикът на Johnnie Walker купува турския производител на Yeni raki (21/02/2011)

Световният производител на алкохолни напитки Diageo Plc ще придобие турския си конкурент Mey Icki в сделка за 1.3 млрд. паунда ($2.1 млрд.), в стремежа си да навлезе на бързо развиващия се турски пазар, съобщи Ройтерс. Прочети още...

Световно известен миксолог представя в Москва коктейлите си (21/02/2011)

Световно известният миксолог Леонардо Леучи ще представи коктейли из колекцията «Алхимията на Джери Томас» в Москв.а Прочети още...

Nestle е готова да се справи с поскъпването на суровините (19/02/2011)

Хранителният гигант Nestle увеличи продажбите си и прогнозира, че стабилното търсене на развиващите се пазари ще продължи, съобщи Ройтерс. Прочети още...

САЩ загърбиха супите на Campbell Soup (19/02/2011)

Печалбата на най-големия производител на супи в света Campbell Soup Co намалява към 31 януари, главно заради проблеми на пазара в САЩ, съобщи Ройтерс. Прочети още...

С проектозакон за чийзбургера Минесота застана зад fast food веригите (18/02/2011)

Американският щат Минесота изразява готовност да застане зад веригите за бързо хранене и да защити любимите си ресторанти от посегателствата на набиращите все по-голяма популярност съдебни искове, съобщи порталът Food Safety News Прочети още...

Клиентите искат информация за храната в заведенията (18/02/2011)

Посетителите на ресторантите искат да имат повече информация за храната, която им се сервира в заведенията. Това показват данни от мащабно проучване, организирано на компанията Unilever. Прочети още...

Храните поскъпнаха опасно, предупреждава Световната банка (17/02/2011)

Цените на хранителните продукти в глобален мащаб стигнаха "опасни нива", предупреди президентът на Световната банка Робърт Зелик, цитирайки доклад на оглавяваната от него международна финансова институция. Прочети още...

Предишна | 1 | 2 | 3 | 4

Можете да видите статиите от старите ни броеве в нашия архив.

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly